Probabil cea mai emoționantă poveste despre solidaritatea românilor față de ucraineni. Radu Hossu: Ucraina nu doar că mai rezistă, dar va și câștiga

0
226

Brașoveanul Radu Hossu, activist civic, expert în marketing, consultant politic și membru al USR, a reușit, odată cu izbucnirea războiului din Ucraina, în 24 februarie 2022, să facă ceea ce statul român, cu toată aparatura lui și cu sute de mii de oameni, nu a reușit: a mobilizat în jurul lui o impresionantă comunitate de români inimoși, alături de care îi sprijină pe ucraineni.

  • În jumătate de an, prin campaniile de strângere de fonduri inițiate de Radu pe pagina sa de Facebook, s-au strâns aproximativ 300.000 de euro.
  • Din acești bani au fost cumpărate alimente, medicamente, produse de igienă, mașini și tot ce ar mai putea avea nevoie, în vreme de război, civilii și militarii de pe frontul de Est. Toate aceste lucruri au fost duse de Radu în Ucraina.   
  • În ianuarie 2023, Radu Hossu, care a stat câteva luni pe linia de contact alături de soldații ucraineni, a fost premiat de Grupul de Dialog Social, „pentru merite deosebite în ajutorarea civililor ucraineni”. 
  • Întreaga poveste, pe care Radu a povestit-o într-un dialog cu junaliștii SunMedia, a început în 26 februarie 2022, la ora 6.08 dimineața, cu o postare pe Facebook.

mai mult la : /www.sunmedia.ro/

 

VIDEO Probabil cea mai emoționantă poveste despre solidaritatea românilor față de ucraineni. Radu Hossu: Ucraina nu doar că mai rezistă, dar va și câștiga

Lasă un răspuns